CZ

HARTA SERVICIILOR SOCIALE DIN MUNICIPIUL BĂLȚI
Produs elaborat de People in Need din Cehia, în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor sociale în Moldova 2017-2019”

HARTA SERVICIILOR SOCIALE DIN RAIONULSOROCA
Produs elaborat de People in Need din Cehia, în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor sociale în Moldova 2017-2019”

CZ

HARTA SERVICIILOR SOCIALE DIN RAIONUL EDINEȚ

CZProdus elaborat de People in Need din Cehia, în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor sociale în Moldova 2017-2019”

HARTA SERVICIILOR SOCIALE DIN RAIONUL DUBĂSARI
Produs elaborat de People in Need din Cehia, în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor sociale în Moldova 2017-2019”

CZ

 

Alianța Centrelor Comunitare de Acces la Informație și Instruire din Moldova, în perioada 18-24 martie 2013, în cadrul Campania “Hai pe NET – 2013! Aducem Moldova on-line!”,  va lansa cîteva aplicații Crowd Mapping:

Diaspora MD

DiasporaMD – lansarea aplicației a avut loc în cadrul proiectului „Remitenţele Dezvoltă Comunităţile în Moldova”, implementat de Hilfswerk Austria International prin reprezentanţa Hilfswek Austria în Moldova, cu suportul financiar al Uniunii Europene. „Comunitatea de migranţi moldoveni este destul de mare, însă comunicarea dintre ei şi cei de acasă este destul de redusă. Pornind de la aceasta am decis să dezvoltăm această aplicaţie pentru a face comunicarea cât mai eficientă şi ai încuraja pe cei care muncesc peste hotare să comunice între ei; să comunice eficient cu comunitățile din care provin; să se implice în procesul decizional; să-şi investească sursele financiare în economia Republicii Moldova”.

Partener asociat pentru dezvoltarea aplicaţiei DiasporaMD este Alianţa Centrelor Comunitare de Acces la Informaţie şi Instruire din Moldova. Aplicația a fost elaborată în baza datelor deschise disponibile în mai puțin de 24 de ore de către 3 voluntari. Eevenimentul a fost transmis live marți, 19 martie 2013. Evenimentul poate fi urmărit integral pe Privesc.EU și YouTube. În primele 24 de ore de la lansare evenimentul a fost vizualizat de peste 200.000 de ori.

 

Biblio+

BIBLIO+ – o cartografiere a bibliotecilor din Republica Moldova. Aplicația BIBLIO+ este accesibilă online şi reprezintă un instrument care permite instantaneu să cumuleze informații și date despre întreg sistemul de biblioteci din Republica Moldova.

Vizualizând datele prin intermediul unei hărți interactive, bibliotecarii individual vor avea posibilitatea să includă, modifice, actualizeze informații despre bibliotecile în cadrul cărora activează. Această platformă, elaborată de echipa INFONET, crează modalități simple de a administra o bază de date națională, ce ar cumula informații actuale despre diferite tipuri de biblioteci: publice, universitare, de colegiu, şcolare etc. Profilul fiecărei biblioteci va cuprinde pe lângă date generale, statistice despre biblioteci, va include și lucruri interesante ce se întâmplă în cadrul acestorinstituții. Astfel orice persoană, simplu utilizator, finanțator, fondator poate accesa şi vizualiza rezultatele pe care le deține biblioteca interesată.

Această aplicație a fost elaborată de Alianța Centrelor Comunitare de Acces la Informație și Instruire din Moldova (INFONET) în parteneriat cu Asociația Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM).

 

Alegeri MD

AlegeriMD – Platforma pentru monitorizarea proceselor electorale în Republica Moldova. Pe această platformă au fost incluse secțiile de votare din Republica Moldova. Lansarea aplicației a fost transmisă live pe data de 22 martie 2013. Evenimentul poate fi urmărit integral pe Privesc.EU Acest eveniment a înregistrat peste 500.000 de vizualizări în primele 72 de ore de la lansare.

 

Alegeri MD & Job4Disability

JOB-4-DISABILITY – Concept platformă de cerere și locuri de muncă pentru persoane cu disabilități. Eveniment transmis live 22 martie 2013. Evenimentul poate fi urmărit integral pe Privesc.EU

Acest eveniment a înregistrat peste 500.000 de vizualizări în primele 72 de ore de la lansare.

 

RegioMD

RegioMD – Cartografierea proiectelor de dezvoltare regională. Informație colectată din datele deschise disponibile pe site-urile  Agențiilor pentru Dezvoltare Regionale: ADR NordADR CentruADR Sud.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *